Otvoren vrtić u Drugovcu finansiran iz američke humanitarne pomoći

DRUGOVAC, 29 avgust 2022 – Danas je u Drugovcu otvoren vrtić u okviru Predškolske ustanove ,,Naša radost“. Projekat vredan više od 500.000 dolara sproveden je uz finansijsku podršku Programa humanitarne pomoći Evropske komande Vojske Sjedinjenih Američkih Država.

Otvaranju novog vrtića u Drugovcu prisustvovao su Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil sa suprugom i domaćini, gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i Maja Ćirković, članica smederevskog Gradskog veća. Prigodnu svečanost su upriličila i deca koja su sve vreme bila sa suprugom ambasadora, vaspitačima i roditelјima.

Ambasador Hil je istakao značaj izgradnje vrtića u Drugovcu za grad Smederevo, ali i za seosku sredinu, naglasivši važnosti boravka dece u vrtiću od njihovog najranijeg detinjstva. Istakao je zadovolјstvo činjenicom da je Ambasada SAD sprovela ovako značajan projekat, kojim je omogućeno da bude rešen i problem grada Smedereva zbog postojanja  listi čekanja za smeštaj najmlađih sugrađana.

– Izgradnjom vrtića u Drugovcu uspećemo da proširimo kapacitete ustanove ’Naša radost’’ za tri vaspitne grupe i omogućimo kvalitetan vaspitno-obrazovni rad u prostoru koji je sagrađen po najvišim standardima. Na ovaj način rešavamo problem jer su do sada samo deca predškolskog uzrasta imala mogućnost korišćenja usluga vrtića u školskoj prostoriji. Izgradnjom ovog vrtića moći će da se upisuju i deca uzrasta do tri godine, tako da će roditelјi koji se bave polјoprivrednom proizvodnjom sada biti u povolјnijem položaju jer će deci biti omogućen kvalitetniji boravak u ovoj ustanovi – rekao je gradonačelnik Beč u svom obraćanju, zahvalivši se Ambasadoru Hilu.

Od 2005. godine do danas, Ambasada SAD je kroz Program humanitarne pomoći Evropske komande Vojske Sjedinjenih Američkih Država uložila više od 15 miliona američkih dolara u Srbiji i time doprinela unapređenju života lokalnih zajednica, čulo se danas u Drugovcu.

Informacija i foro: Kabinet gradonačelnika Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!